Handla möbler online har blivit både enklare och mer populärt de senaste åren. Mycket hänger ihop med att utbudet vuxit och att det idag finns hundratals soffor hos de stora butikerna vilket kan jämföras med stora lokala möbelbutiker som endast har ett 20-30 tal modeller.

En annan faktor är att priset pressas och att det idag ofta är gratis hemleverans på möbler vilket då även inkluderar skinnsoffor. Att köpa en skinnsoffa online idag skulle förmodligen innebära ett lägre pris, gratis hemleverans och skulle du mot förmodan inte vara nöjd så erbjuder flera butiker fria returer.

Butiker

Vi har här sammanställt några av de största svenska e-butikerna som har skinnsoffor i sitt sortiment. Ska du köpa en skinnsoffa så bör du spana in deras utbud.

Confident Living

Med ett enormt utbud av möbler är Confident Living en butik du måste spana in. Här finns allt ifrån billiga möbler till dyrare och lyxigare designmöbler. Soffor i skinn och konstläder hittar du givetvis också här.

Frakt: Fri över 500kr     Retur: från 100 kr

Om returer och öppet köp

Enligt lag har du 14 dagars öppet köp när du handlar online tack vare distansavtalslagen. Det innebär att du har rätt att inspektera varan och således har du rätt att packa upp den också.

Var dock noga med att spara kartong och annan emballage. Du ska även försöka göra så minimalisk skada på kartong och emballage så butiken kan sälja varan igen. Det är viktigt att du gör detta och när det kommer till möbler kan det därför vara smart att fotografera och inte knyckliga ihop något.

Packa därför upp produkterna försiktigt och inspektera din skinnsoffa. Om den inte har några skador och den lever upp till förväntningarna så kan du fortsätta med monteringen. Skulle den inte leva upp till det du önskade så packa ihop varan igen som du fick den och förbered en retur.

Returer av möbler är ofta väldigt enkelt och flera butiker har börjat erbjuda fria returer. När du packat ihop varan så kommer de och hämtar skinnsoffan på samma sätt som när du fick den. Det är alltså ett väldigt enkelt sätt och gör att du som köpare inte köper grisen i säcken.

Alla butiker erbjuder inte fria returer så det kan vara värt att kolla upp vad en eventuell retur skulle kosta. Det är också bra att känna till att det alltid ska vara fri retur om varan är skadad vid leverans.

Inspektera därför gärna vara direkt när du får den. Om paketet är skadat vid leverans ska du inte ens ta emot det och även om den som levererar soffan är stressad så ska du inspektera det.